Ψάχνοντας για πρωτεΐνη whey δεν είναι καθόλου εύκολο. Επιλέγοντας το σωστό συμπλήρωμα και την σωστή whey πρωτεΐνη για την καθημερινότητα σου, την προπόνηση σου ή το άθλημα σου μπορεί να ποικείλει βάση σε πολλούς παράγοντες όπως: τιμή, στόχος, γεύση, διαλυτότητα, ασφάλεια, υλικά, πιστοποιήσεις, μικροσυστατικά και πολλά ακόμα

Με τόσα πολλά προϊόντα από τα οποία μπορείς να επιλέξεις, είναι εύκολο να χαθείς σε έναν τόσο πολύπλοκο κόσμο όσο αυτός των αθλητικών συμπληρωμάτων ειδικά όταν ψάχνεις για την καλύτερη πρωτεΐνη whey. Εν τέλει, εάν προπονείσαι σκληρά, είσαι κολλημένος σε ένα πρόγραμμα διατροφής και μετράς τις θερμίδες σου με ακρίβεια, θέλεις και πρωτεΐνη που θα πάρεις να συμβάλλει στο να πετύχεις τον στόχο σου!

Ουσιαστικά αυτός είναι και ο λόγος που διαβάζεις το άρθρο αυτή την στιγμή. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μία λίστα με τις επιλογές μας, οι οποίες είναι φιλικές προς την τσέπη σου και περιλαμβάνουν μεγάλα και αναγνωρισμένα brands όπως Wisdom Valley, Gold Touch Nutrition, Body Attack, NLS, Quamtrax. Αλλά πρώτα μία μικρή υπενθύμιση…

Τι πρέπει να κοιτάξω σε μία Πρωτεΐνη Whey?

Προτού αποφασίσει να αγοράσεις , είναι σημαντικό να καταλάβεις τι αγοράζεις και ακόμα πιο σημαντικό τι να κοιτάξεις όταν κοιτάς για την “καλύτερηwhey πρωτεΐνη.

Εν τέλει, ποιο είναι το νόημα να περιηγηθείς ανάμεσα στους “διαδικτυακούς” διαδρόμους ενός μαγαζιού ψάχνοντας για μία πρωτεΐνη όταν δεν ξέρεις ουσιαστικά σε τι πρέπει να επενδύσεις;

Παρακάτω συνοψίζουμε τους όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται σχετικά με την αγορά whey πρωτεΐνης.

Γιατί Whey Protein?

Το γάλα περιέχει δύο βασικούς τύπους πρωτεΐνης: την whey (ορού γάλακτος) και την καζεΐνη. Η whey πρωτεΐνη είναι μια μίξη από απομονωμένες πρωτεΐνες και θεωρείται ως μία ολοκληρωμένη πρωτεΐνη. Με άλλα λόγια, περιέχει όλα τα 9 αναγκαία αμινοξέα.

Όπως ξέρεις, το σώμα δεν μπορεί να παράξει αυτά τα αμινοξέα, κάτι το οποίο καθιστά μια τέτοια πρωτεΐνη αναγκαία για την αύξηση του μυϊκού όγκου. Η whey πρωτεΐνη συνήθως περιλαμβάνει χαμηλά επίπεδα λιπαρών και υδατανθράκων, οδηγώντας έτσι στο μη πρήξιμο του στομαχιού. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να παίξει ζωτικό ρόλο στο χάσιμο κιλών.

Υπάρχουν 3 είδη πρωτεΐνης whey που χρειάζεται να γνωρίζεται.

Whey πρωτεΐνη συμπυκνωμένη: περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από οποιαδήποτε άλλο τύπο, λόγω του πως παρασκευάζεται.

Whey Πρωτεΐνη Isolate: Η isolate είναι συνήθως γρηγορότερη στην χώνεψη από τα άλλα ήδη και είναι γενικά πιο κατάλληλη για ανθρώπους με δυσανεξία στην λακτόζη.

Whey Πρωτεΐνη Hydrolyzed: Η αλλιώς γνωστή ως “Hydro Whey” ή Υδρολυμένη Πρωτεΐνη είναι σχεδιασμένη ώστε να διασπάει την πρωτεΐνη σε μικρότερα επίπεδα κάνοντας την ευκολότερο για το σώμα μας να την απορροφήσει.

Τελικά, Πόση Whey Πρωτεΐνη Χρειάζομαι?

Η ηλικία σου, οι στόχοι σου και το βάρος σου είναι κάποιοι λίγοι παράγοντες που θα καθορίσουν πόση πρωτεΐνη θα χρειαστείς για να χτίσεις μύες. Πλέον μέσω διαφόρων εφαρμογών είναι πολύ εύκολο να το υπολογίσετε.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι η πλειονότητα της πρωτεΐνης που καταναλώνεται θα ήταν σοφότερο να προέρχεται από την δίαιτα σας. Τα συμπληρώματα κάνουν αυτό που λέει το όνομα τους, συμπληρώνουν. Τα αληθινά φαγητά, περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και μέταλλα τα οποία είναι πολύ πιο εύκολο να αφομοιωθούν.

whey protein για χτίσεις να μύες

Ωραία. Τώρα Πότε Πρέπει να Παίρνω Whey Πρωτεΐνη?

Οι ικανότητα των μυών να απορροφούν θρεπτικά συστατικά μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματική την ώρα ακριβώς μετά την προπόνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πίνοντας ένα ρόφημα πρωτεΐνης κάποια άλλη ώρα μέσα στην μέρα δεν θα λειτουργήσει, απλώς θα λειτουργήσει λίγο καλύτερα την ώρα μετά το γυμναστήριο.

“Μία έκθεση στις αρχές του 2000 έδειξε ότι η σύνθεση πρωτεΐνης διεγείρεται όταν καταναλωνόταν whey πρωτεΐνη ακριβώς μέσα στην μία ώρα μετά την προπόνηση” εξήγεισαι ο αθλητικός διατροφολόγος Rick Miller. “Αλλά τα οφέλη είναι τόσο μικρά που θα φανούν σε ένα διάστημα μεγαλύτερο των 10 χρόνων”

Με όλα αυτά υπόψιν ορίστε η νούμερο ένα επιλογή μας.

Wisdom Valley Impress Whey Isolate Hydrolyzed

Whey Isolate Hydrolyzed

Ανά 30γρ μερίδα: 26γρ πρωτεΐνη, 0,8γρ λιπαρά, 0,4γρ υδατάνθρακες

Ως μία από τις καλύτερες πρωτεΐνες της Wisdom Valley, η Hydrolyzed Whey Protein Isolate έχει 26γρ ανά μερίδα καθιστώντας μία από τις καλύτερες της αγοράς. Λόγω του τρόπου παρασκευής της είναι πολύ πιο ευκολοχώνεπτη και απορροφήσιμη από τις περισσότερες πρωτεΐνες της αγοράς.

Body Attack 100% Whey Protein

100% Whey Protein

Ανά 30γρ μερίδα: 24γρ πρωτεΐνη, 1,5γρ λιπαρά, 2,3γρ υδατάνθρακες

Με την 100% Whey Protein της Body Attack έρχεσαι πιο κοντά σε αυτό που έχεις ονειρευτεί για το σώμα σου! Υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη από μικροφιλτραρισμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος και υδρολυμένη, με την υψηλότερη συγκέντρωση BCAA αμινοξέων.

NLS Just Whey

Just Whey

Ανά 30γρ μερίδα: 24γρ πρωτεΐνη, 1,9γρ λιπαρά, 2,1γρ υδατάνθρακες

Με την Just Whey της NLS έχουμε μία πλήρως Value For Money επιλογή. Αποτελείται από 100% καθαρή whey πρωτεΐνη, η οποία λόγω του ειδικού φιλτραρίσματος της, απορροφάται μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.Με τους ελάχιστους υδατάνθρακες και λιπαρά που περιέχει εξασφαλίζει από τη μία την άμεση αποθεραπεία του αθλητή διατηρώντας από την άλλη μεριά σε πολύ χαμηλά επίπεδα τις θερμίδες που λαμβάνε

Quamtrax Iso Pro CFM

Iso Pro CFM

Ανά 30γρ μερίδα: 26,4γρ πρωτεΐνη, 0,15γρ λιπαρά, 0,92γρ υδατάνθρακες

Η νέα IsoPro CFM ™ είναι μία απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος που λαμβάνεται με ένα παρατεταμένο φιλτράρισμα , προκειμένου να αποφευχθεί η αλλοίωση  της πρωτεΐνης, μια διαδικασία στην οποία εξαλείφει ουσιαστικά τα ποσοστά του λίπους και της λακτόζης, καθιστώντας το ένα προϊόν που απορροφάται ταχύτατα.

Παρέχει ένα υψηλό ποσοστό BCAA για μεγαλύτερη μυϊκή προστασία, ενώ η ιδανική ώρα λήψης της είναι αμέσως μετά την προπόνηση

Gold Touch Nutrition Iso Touch 86%

Iso Touch 86%

Ανά 30γρ μερίδα: 26γρ πρωτεΐνη, 0,74γρ λιπαρά, 1,4γρ υδατάνθρακες

Η Iso Touch 86% είναι ένα πρωτοποριακό συμπλήρωμα διατροφής στην Ελλάδα, που σχεδιάστηκε έτσι ώστε ο χρήστης που το καταναλώνει, να λαμβάνει ικανοποιητική  ποσότητα καθαρής και ποιοτικής πρωτεΐνης κατά την διάρκεια της ημέρας. H Iso Touch premium protein blend είναι η πιο υψηλής ποιότητας, καθαρή και βιολογική πρωτείνη που μπορείτε να καταναλώσετε