Όταν σκεφτόμαστε να πάρουμε συμπληρώματα διατροφής δύο κατηγορίες μας έρχονται στο μυαλό , τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής και τα συνθετικά συμπληρώματα διατροφής.

Πως να επιλέξεις όμως αυτό που σου ταιριάζει?

Ο μόνος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι το να κάνεις έρευνα και για τα δύο και να δεις ποια κατηγορία είναι για εσένα.

Τι είναι τα Συνθετικά Συμπληρώματα Διατροφής

Οι επιστήμονες θα σου πουν ότι τα συνθετικά συμπληρώματα διατροφής έχουν παρόμοια ιχνοστοιχεία και βιταμίνες με αυτά που βρίσκουμε στο φαγητό.

Προφανώς, αυτό είναι αδύνατον μιας και τα συνθετικά ιχνοστοιχεία και οι συνθετικές βιταμίνες παράγονται στο εργαστήριο, ενώ οι φυσικές βιταμίνες και τα φυσικά ιχνοστοιχεία πηγάζουν από φυτά.

Ακόμα και εάν τα συνθετικά συμπληρώματα διατροφής αναγράφουν στην συσκευασία τους ,ότι περιέχουν κάποιο ποσόστο φυσικών συστατικών, τα υπόλοιπα είναι χημικές ουσίες φτιαγμένες στο εργαστήριο.

Μπορεί να μοιάζουν φυσικά και να τα νιώθουμε φυσικά , αλλά σίγουρα δεν απορροφούνται με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο το κάνουν τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής.

Τι είναι τα Φυσικά Συμπληρώματα Διατροφής

Τα φυσικά συμπληρώματα είναι συμπυκνωμένες ποσότητες ιχνοστοιχείων και βιταμινών που προέρχονται εξ ολοκλήρου από φυτά , σε μορφές όπως σκόνη, ροφήματα και κάψουλες ή χάπια.

Μπορεί να φτάνουν στην τελική τους κατάσταση μέσα σε ένα εργαστήριο αλλά δεν δημιουργούνται μέσα σε ένα.

Αυτή είναι η μεγάλη τους διαφορά με τα συνθετικά συμπληρώματα διατροφής.

Τα φυσικά συμπληρώματα είναι ότι πιο κοντινό έχουμε στην φύση σε θέμα διατροφής, χωρίς να χρειάζεται να φάμε την ίδια την φυσική πηγή του συμπληρώματος.

Ένας άλλος καλός λόγος για να καταναλώνουμε φυσικά συμπληρώματα διατροφής ,είναι οτί η πηγές των βιταμινών των οποίων ίσως χρειαζόμαστε, βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά κάνοντας αδύνατη την πρόσβαση με το ατόφιο φυσικό προϊόν.

Γιατί Να Καταναλώσετε Φυσικά Συμπληρώματα Διατροφής

Μετά από χρόνια μόλυνσης του εδάφους από φυτοφάρμακα, η χλωρίδα η οποία μεγαλώνει έχει χάσει πολλά από τα συστατικά του.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και εάν κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να φας υγιεινά , δυστυχώς δεν θα μπορέσεις ποτέ να φτάσεις το επίπεδο βιταμινών και ιχνοστοιχείων που κατανάλωναν οι προηγούμενες γενιές.

Εδώ είναι που γίνονται χρήσιμα τα συμπληρώματα διατροφής παρέχοντας μας συμπυκνωμένες ποσότητες ιχνοστοιχείων και βιταμινών τα οποία θα ήταν πολύ δύσκολα να βρούμε απλώς με την τροφή.

Πως Το Σώμα Αντιδρά Στα Συνθετικά Συμπληρώματα Διατροφής

Ένα πολύ γνωστό παράδειγμα είναι η βιταμίνη Β2. Πολλοί άνθρωποι δεν προσλαμβάνουν αρκετή στην διαιτά τους.

Παρόλα αυτά, τα φυσικά συμπληρώματα της βιταμίνης Β2 δείχνουν να έχουν πολύ καλύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό μας σε σχέση με τα συνθετικά συμπληρώματα διατροφής της βιταμίνης Β2.

Όταν επιλέγουμε συμπληρώματα διατροφής πρέπει πάντα να επιλέγουμε αυτά με τα οποία το σώμα μας νιώθει πιο καλά.

Επιπλέον, όταν επιλέγετε συμπληρώματα διατροφής να αναλογιστείτε και τις παραπάνω πληροφορίες.

Πηγές

https://sunwarrior.com/blogs/health-hub/natural-vs-synthetic-vitamins

https://www.healthline.com/nutrition/synthetic-vs-natural-nutrients#section3

Βρείτε Συμπληρώματα διατροφής Εδώ