Ο επικεφαλής διατροφής της εταιρίας GNC μοιράζεται τα 10 συμπληρώματα διατροφής που πρέπει να καταναλώνουν τα άτομα που γυμνάζονται.

Εάν είστε αθλητής που προπονείται σε τακτική βάση ή γενικά ένα πολύ δραστήριο άτομο, θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από την κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής. Η έντονη καθημερινή άσκηση απαιτεί αυξημένη ανάγκη για διάφορα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και υγρά. Η διατήρηση της υγείας και της ευεξίας μέσω της σωστής διατροφής θα πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους αθλητές.

Τους επιτρέπει να υπομένουν τους φυσικούς στρεσογόνους παράγοντες της άσκησης, να βελτιώσουν την απόδοσή τους και προάγει την ταχύτερη ανάρρωση. Δυστυχώς όμως η εύρεση του χρόνου για φαγητό και η λήψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών ενός αθλητή μόνο από το φαγητό δεν είναι πάντα εύκολη ή δυνατή.

Παρακάτω, θα δείτε τις 10 κατηγορίες συμπληρωμάτων που προτείνουν οι διατροφολόγοι για αθλητές – ο οποίοι έρχονται αντιμέτωποι κάθε μέρα με πολλόυς κύκλους προπόνησης .

1) Πρωτεΐνη

Η άσκηση των μυών μέσω επαναλαμβανόμενης κίνησης και κρούσης, εξαντλεί τις αποθήκες ενέργειας και οδηγεί σε διάσπαση των ιστών. Η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση, τη συντήρηση και την ανάπτυξη των μυών. Η συμπλήρωση της δίαιτας με σκόνη πρωτεΐνης μπορεί να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι τα απαραίτητα αμινοξέα (όπως η λευκίνη) είναι διαθέσιμα για να υποστηρίξουν τη διαδικασία αποκατάστασης.

Εχουμε ξεχωρίσει για εσάς την καλύτερη καθαρή πρωτεΐνη Whey Isolate/Hydrolysed ως την ιδανική επιλογή για πρόληψη πρωτεΐνης μετά την προπόνηση και κατα την διάρκεια της ημέρας. Για να δείτε περισσότερες πληροφοριές πατήστε το κουμπί ακριβώς απο κάτω.

Αν θέλετε να δείτε όλες τις επιλογές που έχετε σε καθαρή πρωτεΐνη Whey πατώντας εδώ.

2) Ωμέγα 3 Λιπαρά Οξέα

Το ιχθυέλαιο περιέχει τα απαραίτητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, EPA και DHA που υποστηρίζουν τη φυσική αντιφλεγμονώδη διαδικασία του σώματος. Παρέχει επίσης διαιτητική υποστήριξη για την υγεία των αρθρώσεων και τα θρεπτικά συστατικά για τη διατήρηση ενός υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος – τρεις σημαντικοί τομείς στους οποίους πρέπει να επικεντρωθούν οι αθλητές για μεγαλύτερη αντοχή και γρηγορότερη ανάρρωση. Εάν δεν είστε λάτρεις των ψαριών ή δυσκολεύεστε να καταναλώσετε 2 έως 3 μερίδες λιπαρού ψαριού την εβδομάδα, ένα συμπλήρωμα ιχθυελαίου μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς.

Το συμπλήρωμα διατροφής που προτείνουμε για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε ωμέγα 3 είναι το Greenmed Ωμέγα 3-λάδι σολωμού 220 κάψουλες. Για να δείτε περισσότερες πληροφοριές πατήστε το κουμπί ακριβώς απο κάτω.

3) Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι περισσότερο γνωστή για τον ρόλο της στην υποστήριξη της υγείας των οστών βοηθώντας στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας. Επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες με υψηλό αντίκτυπο, όπως το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων, θέτουν τους αθλητές σε κίνδυνο για την ανάπτυξη προβλημάτων υγείας των οστών. Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για την υποστήριξη των μαλακών ιστών και της γενικής υγείας. Γνωστή ως «βιταμίνη του ήλιου», η βιταμίνη D μπορεί να παραχθεί μέσω του δέρματος από την έκθεση στον ήλιο, τη διατροφή και τα συμπληρώματα.

Το συμπλήρωμα διατροφής που προτείνουμε για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε Βιταμίνη D είναι το Greenmed- D3+K2 60 caps. Για να δείτε περισσότερες πληροφοριές πατήστε το κουμπί ακριβώς απο κάτω.

5) Ηλεκτρολύτες

Η φυσική μας απάντηση στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι ο ιδρώτας. Τα πολλά υγρά και οι ηλεκτρολύτες που χάνονται κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση, επηρεάζοντας την απόδοση. Η σωστή ενυδάτωση, μαζί με τα συμπληρώματα ηλεκτρολυτών εξασφαλίζουν την αποκατάσταση των ανόργανων συστατικών, όπως το νάτριο και το κάλιο, έτσι ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία των υγρών μέσα στο σώμα. Γι αυτό το λόγο οι αθλητές πρέπει να ακολουθούν πολύ αυστηρά ένα σωστό πρόγραμμα ενυδάτωσης.

Μπορείτε να βρείτε μια γκάμα απο διαφορά συμπληρώματα ηλεκρολύτων σε διαφορές μορφές πατώντας το κουμπί ακριβώς απο κάτω.

5) Νιτρικά

Τα νιτρικά τα βρίσκουμε φυσικά στα παντζάρια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Τα νιτρικά δρουν ως πρόδρομοι για τη διαδρομή του μονοξειδίου του αζώτου υποστηρίζοντας τον τόνο των αιμοφόρων αγγείων, τη ροή του αίματος και τη ρύθμιση του οξυγόνου στους μυς. Η κατανάλωση νιτρικών με τη μορφή σκόνης πριν από την προπόνηση μπορεί να υποστηρίξει την απόδοση της άσκησης και να παρατείνει τον χρόνο μέχρι την εξάντληση.

Μπορείτε να βρείτε μια γκάμα απο διαφορά συμπληρώματα νιτρικών και pre-workout πατώντας το κουμπί ακριβώς απο κάτω.

6) Βήτα Αλανίνη

Η βήτα-αλανίνη είναι ένα αμινοξύ καθώς και πρόδρομη ένωση της καρνοσίνης. Είναι ένα πεπτίδιο με αντιοξειδωτικές και ρυθμιστικές ιδιότητες καθώς ρυθμίζει το pH των μυών. Καθώς τα επίπεδα γαλακτικού οξέος, (ένα υποπροϊόν των αναερόβιων λειτουργιών), αυξάνονται-αυξάνεται και η οξύτητα στα μυϊκά κύτταρα, συμβάλλοντας στην κόπωση. Υψηλότερα επίπεδα μυϊκής καρνοσίνης, μέσω της συμπλήρωσης βήτα-αλανίνης, γίνονται βασικά στον έλεγχο της κόπωσης και στην υποστήριξη της απόδοσης.

Έχουμε ξεχωρίσει για εσάς ένα πολύ καλο συμπλήρωμα βήτα-αλανίνη(beta alanine). Για να δείτε περισσότερες πληροφοριές πατήστε το κουμπί ακριβώς απο κάτω.

7) Καφεΐνη 

Η καφεΐνη είναι το πιο γνωστό και ερευνημένό εργογονικό βοήθημα. Έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει τα αυξημένα επίπεδα ενέργειας, καθυστερεί την κόπωση και βελτιώνει τη φυσική αντοχή και απόδοση. Συχνά βρίσκεται σε συμπληρώματα pre workout και προσφέρει την ώθηση ενέργειας που χρειαζεστε. Η καφεΐνη μπορεί επίσης να καταναλωθεί εντός της προπόνησης για να σας κρατήσει σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια αυτών των πολύωρων προπονήσεων ή των τελευταίων σετ στο γυμναστήριο.

Για να δείτε κάποιες επιλογές σε συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν καφεΐνη πατήστε το κουμπί ακριβώς απο κάτω .

8) Αντιοξειδωτικά

Η έντονη άσκηση αυξάνει την παραγωγή ελεύθερων ριζών, προκαλώντας βλάβη στα μυϊκά κύτταρα, οδηγώντας σε μυϊκό πόνο. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να υποστηρίξουν τη διαδικασία αποκατάστασης καταπολεμώντας αυτές τις ελεύθερες ρίζες, επιστρέφοντας σας στο γυμναστήριο νωρίτερα. Εαν δεν προτειμάτε τα φρούτα και τα λαχανικά εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ένα μείγμα υπερτροφών στο επόμενο smoothie μετά την προπόνηση για να έχετε τα αντιοξειδωτικά οφέλη που αναζητάτε.

Για να δείτε κάποιες επιλογές σε συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν αντιοξειδωτικά πατήστε το κουμπί ακριβώς απο κάτω .

9) Κουρκουμάς

Ένα γνωστό μπαχαρικό, ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες τόσο στην κινεζική όσο και στην αγιουρβεδική ιατρική για να υποστηρίξει πολλούς στόχους υγείας. Αναγνωρισμένα για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, τα κουρκουμινοειδή (η δραστική ένωση που βρίσκεται στον κουρκουμά), μπορεί να επηρεάσουν την κυτταρική σηματοδότηση που σχετίζεται με την υγιή λειτουργία των αρθρώσεων. Οι αθλητές πρέπει να σκεφτούν να συμπεριλάβουν ένα συμπλήρωμα κουρκουμά ως μέρος της ρουτίνας τους και οι αρθρώσεις τους θα τους ευχαριστούν.

Αν θέλετε να αποκτήσετε το συμπλήρωμα κουρκουμά που προτείνουμε πατήστε το κουμπί ακριβώς απο κάτω.

10) Προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι τα καλά βακτήρια που χρειάζεται το έντερο σας για να υποστηρίξει την υγιή πέψη. Ρωτήστε οποιονδήποτε δρομέα και θα σας πει πόσο σημαντικός γίνεται ο ρόλος της πέψης κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή την ημέρα του αγώνα. Η υποστήριξη της υγείας του εντέρου καθημερινά με προβιοτικά μπορεί να βοηθήσει στην καλή λειτουργία όλου του οργανισμού. Επιπλέον τα προβιοτικά βοηθούν επίσης στην υποστήριξη της ανοσολογικής υγείας.

Για να δείτε περισσότερες πληροφοριές πατήστε το κουμπί ακριβώς απο κάτω.